Behandelmodulen

Wanneer je deelneemt aan een behandelmodule weet je vooraf precies waar je aan gaat werken en wat daar de beoogde resultaten van zijn. Je werkt zowel tijdens de therapie als thuis aan diverse oefeningen en bereikt in een relatief korte tijd meestal behoorlijk grote resultaten. Een behandelmodule is niet voor iedereen een passende oplossing. Tijdens je kennismakingsgesprek bij Stip bekijken we wat voor jou de juiste werkwijze is.

Burn-out

Wanneer je gestrest bent, moeten je lichaam en geest hard werken om alle taken en prikkels te verwerken. Dat is niet erg voor een keer, maar wel als dat vaak voorkomt of lang duurt. Bij onvoldoende herstel na stress, raken je lichaam en geest overbelast. Er ontstaan dan klachten zoals (extreme) vermoeidheid, concentratie problemen en stemmingsklachten.

Als je steeds maar doorgaat terwijl je daar geen energie meer voor hebt, pleeg je roofbouw op je lichaam en geest. Daardoor nemen je klachten steeds verder toe. Je raakt volledig uitgeput. We spreken dan van een chronisch stress syndroom, ook wel burn- out genoemd. Hierdoor is het moeilijk of zelfs onmogelijk om je werk of dagelijkse taken vol te houden. Je hebt er simpelweg de energie niet meer voor.

Gelukkig kun je herstellen van (chronische) stress. In de behandelmodule ‘Omgaan met stressklachten’ leer je met behulp van goede informatie, creatieve oefeningen en praktische handvaten hoe jij jouw stressklachten effectief kunt aanpakken en wat jij kunt doen om inspanning en ontspanning met elkaar in balans te brengen en te houden.

De module ‘omgaan met stressklachten’ bestaat uit 2 intake gesprekken en 10 individuele bijeenkomsten. Naast de psychologische test, waarmee jouw klachten in kaart worden gebracht, kan optioneel ook een fysieke meting plaatsvinden om je herstelvermogen inzichtelijk te maken.

Desgewenst worden de onderzoeksresultaten uit de intake en de voortgang van je behandeling gecommuniceerd met je (bedrijfs)arts waardoor je re-integratie goed wordt afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen

Rouwverwerking

Soms blijft de pijn en het gemis na het overlijden van een dierbare zo groot dat het niet lukt om je leven weer op de rails te krijgen. Bijvoorbeeld doordat je steeds wordt overspoeld door heftige gevoelens en tot niets meer komt, of doordat je afleiding zoekt in je werk of andere activiteiten om even te vergeten wat er is gebeurd.

Op zoek naar rouwverlichting is een behandelmodule, waarin je samen met een kleine groep lotgenoten leert omgaan met je verlies en de gevoelens die daarbij horen. We werken op een actieve en positieve manier aan de verwerking van het overlijden en gaan opzoek naar dat wat voor jou troostrijk is.

Omdat praten over, of voelen van je ervaringen of emoties niet altijd makkelijk is, gebruiken we naast gesprek ook creatieve materialen, muziek, herinneringen en verhalen om de belangrijkste thema’s rondom jouw verlies op persoonlijke wijze uit te werken.

De groep wordt begeleid door Sanne Marsé en Ankie van de Ven. Beiden hebben zij een eigen praktijk voor beeldende therapie en geruime ervaring in het werken met rouw en trauma.

Het is ook mogelijk deze module individueel te volgen.

Data rouwverwerking
21 september intake gesprekken (individueel)
5, 12, 19 oktober
2, 9, 16, 23, 30 november
7, 14 december

Tijd
Woensdag ochtend 10.00 – 12.00 uur

Kosten
Intake €35,-, 12x consult a €74,50

Benieuwd of je verzekerd bent voor beeldende therapie?